Örülök, hogy erre jársz, kedves olvasó!

Remélem, jól érzed majd magad az oldalamon, és találsz sok kedvedre való írást. Kívánok neked kellemes időtöltést, és felhőtlen szórakozást!

Néhány szó magamról, a múltról, jelenről és a jövőről.

Gyermekként, már az alsó tagozatban is nagy lelkesedéssel csodáltam az irodalmat. Szívesen olvastam a rövid történeteket, írtam fogalmazásokat vagy elemeztem verseket általános iskolai éveim alatt. Gyakran alkottam meséket és történeteket képzeletben, amikkel néha még, nálam fiatalabb testvéreimet is örömmel szórakoztattam. Az első írásos “művemet” tizenegyedik osztályban írtam, amit megtalálsz a verseim közt “Mindenen túl” -címmel. Nem egy nagy alkotás és ugyan tele van hibával, azonban hűen tükrözi az akkori belső világomat. Az írást magát, csak jóval később, huszonhét évesen kezdtem komolyan venni. Idő közben született néhány versem, de később letettem a költészetről és egy új világ, a regényírás felé terelődött az érdeklődésem. Három éve fogtam bele “Taros – Az eltitkolt világ krónikái” -regényem kidolgozásába, ami kicsit elhúzódott ugyan, de reményeim szerint nemsokára, kész könyvként láthatom a polcokon és leendő olvasóim kezében.

Sződön, egy viszonylag kis létszámú, Pest megyei faluban születtem. Szüleimmel és két édestestvéremmel egy átlagos, hétköznapi családban nőttem fel. Sosem voltak kiemelkedő tanulmányi eredményeim, mert az általános iskolában sajnos túl sok időt szenteltem a hasztalan szórakozásnak. Mindig is kreatív és érdeklődő gyerek voltam, azonban akkoriban még nem volt meg bennem a szükséges szorgalom. Ebből kifolyólag sajnos lemaradtam a diplomákról, de még az érettségiről is. Huszonegy évesen elhagytam Magyarországot, és az óta megjártam tíz másikat, amik közül négyben huzamosabb ideig élni is volt szerencsém. Továbbra is vannak szálak, amik haza kötnek, de a jelenlegi gazdasági helyzet miatt úgy mondanám, hogy „multinacionálissá” váltam.

Tizennégy évesen vettem meg az első könyvem, ami az akkori kedvenc számítógépes játékomból írt (Diablo – A vér szava) regény volt. Ekkor teljesen magával ragadott az olvasás. Első éveimben kifejezetten keményvonalas fantasy könyveket bújtam. Négy-öt évvel később, megismerkedtem H. P. Lovecraft és Douglas Addams műveivel, melyek új korszakot nyitottak számomra az írott művészet világában. Első regényem írásába huszonhét évesen fogtam, melyet az óta is csiszolgatok. Különös ugyan, de az először formába öntött trilógia vázlatom (Taros – Az eltitkolt világ krónikái) egy olyan műfajban látszott kibontakozni, amit akkor még nem is olvastam azelőtt.

Időközben autodidakta módon tanultam, és kiforrott a mű végleges stílusa is, ami a Hard-SciFi vonalat követi. Ezalatt a három év alatt született néhány novellám és versem, két regényem, valamint létrehoztam a saját weboldalam, ahol belekóstoltam a blogolás világába is. Korán, már az első poszt megírása közben rájöttem, hogy a blogolás számomra „túl egyszerű és általános”, ezért egy kissé szokatlan, egyedileg kifejlesztett utat választottam. Elindítottam egy „Interaktív irodalmi blog”-ot, melynek eredménye egy olyan, fejezetekből álló sorozat lett, ahol létrehoztam egy kommunikációs csatornát a szereplők és az olvasók között. A sorozat tizedik részének publikálása után döntöttem úgy, hogy a történetet kissé kibővítve összesítem egy különálló egységben. Így született meg, a „ParaWill – Kezdet” c. regényem. Igyekeztem benne a lehető legtöbb téren újat hozni. Mára az írás és az olvasás a mindennapjaim gyökeres részévé vált. Folyamatosan igyekszem egyre színvonalasabb, minőségi szintet elérni munkámban és életemben egyaránt.